Sora ja murske 

 

Vakka-Suomen Soramurske Oy toimittaa kiviaineksia eri kohteisiin ja rakenteiden, kuten teiden ja pihojen ylläpitoon Vakka-Suomen ja Varsinais-Suomen alueella.

Sorat ja murskeet

Vakka-Suomen Soramurske Oy toimittaa asiakkailleen Vakka-Suomen ja Varsinais-Suomen alueille erikokoisia CE- merkittyjä sepeli- ja murskelajikkeita. Soralajikkeet saat myös noudettuna sopimuksen mukaan. Valitse tarvitsemasi kiviaines työkohteesi ja kokoluokan mukaan. Tarvittaessa autamme tarpeisiisi sopivan maa-aineksen valinnassa.
Meiltä saat myös Taivassalon punaista graniittia eri murskelajikkeina ja sepelinä - Balmoral Red. Uututena tummaa graniittia eri murskelajikkeina ja sepelinä -Esko Brown.

Vakka-Suomen Soramurske toimittaa kohteeseesi tarpeen mukaiset sorat ja murskeet.

 

Soran ja murskeen käyttökohteita

Soraa ja murskeita käytetään esimerkiksi erilaisten väylien, kuten teiden rakentamiseen. Murskeiden käyttökohteita ovat myös rakennukset ja ympäristökohteet. Ympäristökohteita ovat esimerkiksi puistot tai vaikkapa erilaiset kentät maatalouden käyttötarkoituksiin. Kiviaineksia voidaan käyttää joko murskattuna tai seulottuna. 

Kalliomursketta jalostamalla saadaan sepeliä. Sepeli syntyy seulomalla hienompijakoinen aines pois.

Kallioräjäytystyön tuloksena saadun louheen murskauksessa ja seulonnassa syntynyt kiviaines on nimeltään kalliomurske.

Murskelajien raekokojen ala- ja ylämittayksikkö on millimetri. Murskeaineksen raekoon säätelyyn käytetään seulontamenetelmää. Seulonnan kautta raekoon mitan ylittävä kiviaines päätyy uudelleen murskaimeen ja prosessi jatkuu, kunnes kiviainesrae on tarvittavan kokoinen ja läpäisee seulan. 

Kun valmistetaan katkaistuja kiviaineslajikkeita, on käytössä useampia seulatasoja. Kaikkein ylimmän seulontatason läpäissyt aines, seulotaan uudelleen pienemmällä seulalla. Näin seulontatasojen väliin jäänyt hienojakoinen, vapaa kiviaines, sepeli erotellaan erikseen muusta aineksesta.

 

Soralajikkeet

 0-8 mm    0-11 mm   0-16 mm   0-31 mm  0-56 mm  0-90 mm

 

 

 

  • sora
  • sora
  • sora
  • sora
  • sora