Hiekka

 

Vakka-Suomen Soramurske Oy toimittaa uimarantahiekat rannallesi. Toimitamme myös rakennustyömaille rakentamiseen tarvittavat hiekat sekä hiekat lasten leikkipaikoille ja hiekkalaatikoille. Meiltä myös ratsastuskenttien hiekat. Toimimme Vakka-Suomen ja Varsinais-Suomen alueella.

Hiekat

Vakka-Suomen Soramurske Oy:tä saat laadukkaat uimaranta­hiekat rannallesi. Uimaranta­hiekkamme on hienoja­koista ja tasalaa­tuista, joten se on pehmeää. Uimaranta­hiekkamme takaa mukavat rentoutumis­hetket rannalla ja ranta­vedessä. Toimitamme uimaranta­hiekan mantereella, ja tarvit­taessa myös saaristoon. Toimitamme myös rakennustyömaille tarvittavat hiekat, sekä hiekat lasten leikkipaikoille ja hiekkalaatikoille sekä ratsastuskenttien hiekat ympäri Lounais-Suomen.

Hiekan koostumus

 Kivennäisrakeista ja erilaisista mineraaleista muodostuvaa maalajiketta kutsutaan hiekaksi tai sannaksi. Hiekka-ainesta tehdään seulomalla soraharjusta maa-ainesta useisiin eri raekokoihin, aina tarvittavan loppukäytön mukaisesti.
Koostumus voi vaihdella hyvinkin paljon, kivilajien ja ympäristön muodostamien olosuhteiden mukaan. Kotimaisessa hiekka-aineksessa on tyypillisesti samassa suhteessa, yhtäläisesti sekä maasälpää, että kvartsia. Alueellisesti muusta Suomesta poikkeavaa hiekkakoostumusta tavataan Satakunnan alueella, jossa hiekka-aines on suurelta osin kvartsia. Hiekan väri voi vaihdella ja yleensä kotimainen hiekka-aines on joko vaaleasta keltaiseen tai punervaan taittuvaa väritykseltään.
Hiekka eli santa päätyy useimmiten, joko isompaa täyttöä vaativiin kohteisiin tai sitä käytetään asennushiekkana. Niin hiekkaa kuin soraakin käytetään talojen maarakennusaineksena. Molemmat toimivat erinomaisesti myös tie- ja piharakentamisen materiaaleina.

 

 

Hiekan käyttökohteita

Hiekkaa voidaan käyttää, paitsi leikkipaikkojen päällysteenä, mutta myös pikkuleikkijöiden hiekkalaatikon sisältömateriaalina. Hiekka on turvallinen materiaali leikkialueilla ja vaimentaa muun muassa putoamisia. Hiekkalaatikoissa käytettävä hiekka on koostumukseltaan tiivistä ja raekoko on seulomisen jäljiltä varsin hienoa. Hiekkalaatikkohiekkaa on tarpeen vaihtaa aika ajoin, ja laatikon sisältö on hyvä tarkastaa vuosittain. Vaihtotarpeen arvioinnissa kiinnitetään huomiota hiekkalaatikon sijaintiin, siihen kuinka paljon hiekkalaatikkoa käytetään ja muihin mahdollisiin likaaviin tekijöihin. Usein arvioinnin jälkeen tullaan siihen päätökseen, että hiekat vaihdetaan ja useimmissa kohteissa se on tarpeen tehdä vuosittain.
Hiekkaa käytetään myös ratsastuskenttien ja hallikenttien eli maneesien pintakerroksissa. Tavanomaisesti kentillä käytetään joko puhtaasti hiekkaa tai hiekan sekaan sekoitetaan toista materiaalia, jolloin syntyy pintakerroksissa käytettävää seosta. Käytettäviä hiekkatyyppejä ovat esimerkiksi silttinen hiekka, ratsastushiekka ja savinen rantahiekka.
Tarvitsetpa hiekkaa pihalle, tielle, kentälle tai uimarannalle, Vakka-Suomen Soramurske toimittaa sinulle hiekkaa joustavasti kohteeseesi.

Vakka-Suomen Soramurske OY

Maansiirtourakointia vuosien kokemuksella.
Palveluihimme kuuluvat myös lavettikuljetukset sekä kaivuu- ja maansiirtourakointityöt ja murskaustyöt.